UŞAK İLAHİ GRUBU & SEMAZEN EKİBİ GSM: 0532 621 3193

UŞAK’DA VE İLÇELERİNDE İLAHİ GRUBU &  SEMAZEN EKİBİ 0532 621 31 93- (BANAZ , EŞME, KARAHALLI , SİVASLI , ULUBEY)
www.gruphukumran.com – www.bizorganizasyon.com

Mustafa Olcay:

0532 621 31 93 (Turkcell)

0555 228 62 39  (AVEA)

0542 480 25 50 (Vodafone)

VİDEOLARIMIZI İZLEMEDEN KARAR VERMEYİN…

İSLAM BİLGİNLERİ

Bahaeddin Veled
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu maddedeki bazı bilgilerin kaynağı belirtilmemiştir. Maddeye uygun biçimde kaynaklar ekleyerek Vikipedi’ye katkıda bulunabilirsiniz.
Bâhâeddin Veled, Mevlânâ’nın babası ve İslam dünyasının o dönemdeki en büyük bilginidir. Sultan-ı Ulema adı ile anılır. Anadolu Selçuklu sultanı Alâ-ed-Dîn Keykubat ile görüşmüştür. İslam Alimlerinin büyüklerindendir. Orta Asya-Türkistan’da yetişen en büyük İslam alimidir.

Moğol askerlerinin bir fırtına gibi İslâm Alemi üzerine gelmesi üzerine, ailesi ile Türkistan ülkesinden diyâr-ı Rum (doğu roma toprakları) denilen Anadolu’ya (Anatolia-yun.) göç etmiştir. Yolculuk sırasında büyük evliya ve büyük alim zatlar ile de görüşmüş ve sohbetlerine kavuşmuştur. Bu zatların en büyüğü, Şeyh-ûl Ekber Muhyîd-Dîn İbn-ûl Arabî’dir. Mevlânâ Muhammed Celâled-Dîn Belhî Rûmî’yi babasının ardıdan edeple yürüdüğünü görünce, hayret ve tebessüm ile “Sübhanallah! Bir okyanus bir denizin arkasında gidiyor” buyurmuşlardır.

Anadolu’da Ehl-i Sünnet ve’l Cemaat Hak Fırkası (Fırka-i Naciye-Sünnilik)’nı koruyarak yayarken vefat etti. Hazreti Muhammed’i, gördüğü bir rüyada, kendilerine Allah’ın Sevgilisi tarafından Sultan-ül Ulema (Alimlerin-Bilginlerin Sultanı) diye unvan verilmiştir.

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir